ADMINISTRATIEKANTOOR DIEMEN

De belastingdienst en de VAR

De bedenker  van een nieuw  invulformulier, in plaats van het huidige VAR formulier, de heer Wiebes  Staatssecretaris van Financiën   , is wel terug van vakantie, maar de lay-out is nog niet uit het creatieve brein ontsproten van de ingehuurde freelance ontwerper.  (  kosten  €  2.500 per dag deel ).  Volgend mij kan dit vrijwel één op één overgenomen worden van het bestaande VAR formulier ). Dit nieuwe  formulier wordt genoemd: ” overeenkomst tussen opdrachtgever en opdrachtnemer “.
Op dit moment bestaan er 19 modelovereenkomsten, welke wel gebruikt mogen worden, maar nog niet één aangeleverd door de Belastingdienst zelf.Hier is veel denkwerk aan vooraf gegaan, lijkt me.
De nieuwe status wordt:
De oude VAR verklaring blijft van kracht, niet tot 1 januari 2016 maar voorlopig tot 1 april 2016.
( let wel voorlopig !!! ), maar…. ik jok niet, de ondernemer en de ZZP ér krijgen tot 1 januari 2017 !! de tijd om te wennen aan deze situatie met name te wennen aan het nieuwe invulformulier. Welke dan ook. De Belastingdienst zal niet ingrijpen alleen volgen. Dat wil zeggen, dat de opdrachtgever en de opdrachtnemer samen een formulier sturen naar de Belastingdienst – het is nog niet zeker naar welke afdeling – en dat de Belastingdienst na 1 januari 2017 een beslissing gaat nemen of dat formulier voldoet.
Administratiekantoor Diemen voorziet een tsunami aan foutieve  aanmeldingen welke uitmonden in niet te doorgronden aanslagen.

ZZP  ‘er houdt je hoofd erbij !
Administratiekantoor Diemen kan u hierbij assisteren !

 

Contact

Administratiekantoor Diemen
Tobias Asserlaan 424

Postadres:
Postbus 202
1110 AE DIEMEN

Informatie

Fiscaal nummer: 8090.60.528
Algemene voorwaarden gedeponeerd
bij de Kamer van Koophandel te
Amsterdam onder nummer: 34117965.

Algemeen

BTW nr.: NL809060528.B.01
IBAN: NL06 INGB 0006 5567 24
Tnv.: Administratiekantoor Diemen