ADMINISTRATIEKANTOOR DIEMEN

Lenen van uw kinderen dubbel voordelig !!!

Als uw kinderen ooit van u zullen erven, is het vaak fiscaal zinvol om tijdens uw leven alvast aan hen te schenken. Hoe kunt u inkomsten- en erfbelasting voordeel behalen? Hoe werkt dat via ” schulderkenning ” aan uw kinderen?
Schuld.  De titel van dit artikel is  ” lenen-van “ en niet  ” schenken-aan ” !
Hoe zit dat, vraagt u zich wellicht af. Welnu het zit zo. U erkent op papier – bij de notaris –  een bedrag schuldig te zijn aan hen. Er hoeft dus helemaal geen geld over tafel te gaan. Het eindresultaat is hetzelfde als bij een lening: u krijgt een schuld aan uw kinderen. Wat is daar fiscaal nu zo leuk aan?
Schuld aftrekbaar in box 3. Allereerst is deze schuld aftrekbaar in box 3. U bespaart hierdoor bij voldoende vermogen 1,2% X de schuld per jaar aan inkomstenbelasting.
Belastingvrijstelling voor de kinderen. Nu zult u zeggen dat tegenover uw 1,2% besparing een even zo hoge heffing bij uw kinderen bestaat. Neen, want iedereen heeft namelijk recht op een vrijstelling in box 3  van  € 25.000. Als uw kinderen deze nog niet gebruikt hebben, tel uit uw winst. De wet schrijft voor om 6% rente te berekenen, dit houdt in dat er jaarlijks een rente bedrag belastingvrij naar uw kinderen gaat. Er zijn nog meer voordelen, bijvoorbeeld erfbelasting !! En er zijn nog meer voordelen, maar om al deze voordelen te benutten heeft u begeleiding nodig van een Belasting Consulent. Ondergetekende bijvoorbeeld. Neem contact op en maak een afspraak vanaf 1 november 2016.

Contact

Administratiekantoor Diemen
Tobias Asserlaan 424

Postadres:
Postbus 202
1110 AE DIEMEN

Informatie

Fiscaal nummer: 8090.60.528
Algemene voorwaarden gedeponeerd
bij de Kamer van Koophandel te
Amsterdam onder nummer: 34117965.

Algemeen

BTW nr.: NL809060528.B.01
IBAN: NL06 INGB 0006 5567 24
Tnv.: Administratiekantoor Diemen